Kapcsolatban A Nagy Könyves Beavatással

2016. június 29. - ZéABeavatott

"7 tini csapat 6 hónap alatt 84 könyvet olvasott el!"
A Kapcsolat című Heves megyei könyvtárosok lapjában megjelent cikk a TiniZugról és A Nagy Könyves Beavatásról!

2016-ban a "Legjobb könyvajánló" a Bátraké!

Sylvia Plath: Üvegbura

Szürkeség. Szürkeség. Feketeség.
Ez a három szó jellemzi azt a könyvet melyben egy mindössze 19 éves lánynak kell megküzdenie az élettel.
Képzelje bele magát ebbe a történetbe, kedves olvasó! Lazuljon el egy percre a gép előtt, és vegye elő azt az érzést, azt, a legmélyebb érzést ami a lelke mélyén ott van, hisz mindenkinek ott van, ami elfogná, ha tudná,  senki sem ismeri magát. Ha tudná, mindenki csak a külsejét látja. Egy sikeres embert. De belül... Úgy mint Esther, csak egy összetört lélek, mely úszik az árral. Egy olyan lélek, amely folyton csak zokog, és segítségért kiált. Sikolt. Ordít! Könyörög!  Majd egy puffanás kíséretében elhal minden zaj és csak a csend marad. Egy olyan csend, mely hangosabb minden eddiginél. Az üresség, mely ijesztő és nyugtató is egyszerre.
Gördüljön le az arcán egy könnycsepp, majd még egy. Vajon maga mit tenne ebben a helyzetben? Hisz nem hallja senki! Nem segít senki! Akkor meg... Mi értelme van így élni?  Talán...
Talán a halállal majd egy jobb történet veszi elejét, melyben boldogan él mindaz, akit a sors küldött a mélybe. Egy olyan helyre, ahonnan vissza, már nem jöhet.
Ennek a könyvnek ez a tartalma. Nem a cselekmény. A mögötte dúló érzelmek.
Műveltség: 10/3
Bátorság: 10/10
Barátságosság: 10/2
Önfeláldozás: 10/8
Őszinteség: 10/5
Humorosság: 10/1
Romantika: 10/3
Izgalom: 10/7
Szomorúság: 10/10
Tetszett: 10/10

Lázár Ildikó írónő bejegyzése az Eredményhirdetésről

"Az Egri Bródy Sándor Városi Könyvtár az első látogatásomkor is lenyűgözött. Ennél jobban persze csak a meghívók és a találkozón résztvevő fiatalok varázsoltak el. Most újra ott lehettem a Nagy Könyves Beavatás eredményhirdetésén. Hat hónapig tartó "verseny", sok olvasással, kreatív feladatokkal, de mindenek felett játékos csapatépítéssel. Remek kezdeményezésnek tartom, amit minden város követhetne. Gratulálok a szervezőknek, a győzteseknek, a résztvevőknek, és külön a két kedvenc csoportomnak: a Bátraknak és az Elfajzottaknak:-)" - Lázár Ildikó: Rejtőző kavicsok - Facebook rajongói oldal (2016. április 28.)

Köszönjük!
13119959_806390856162806_4899176245682073420_o.jpg

Visszaszámlálás: 1 NAP

187. napnál tartunk a játékban!
1 NAP maradt hátra a játékból
, vagyis holnap éjfélig várjuk a beavató lapokat és a kreatív feladatot! Ez azt is jelenti, hogy ez az utolsó esélyetek arra, hogy még változtassatok az eredményen!

1. Az utolsó hónapban a megmaradt kreatív feladatot kell megoldania minden csoportnak. Erről tájékozódhattok ITT!

2. A beavató lapok azonnal elérhetőek ITT vagy a blogon a Dokumentumok alatt!

beavatas_visszaszamlalo_1.jpg

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu