A Nagy Könyves Beavatás

Új játék indul!

2016. szeptember 13. - ZéABeavatott

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésével és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódva folytatódik A Nagy Könyves Beavatás országos olvasásnépszerűsítő játék!

A játék ötletét a budapesti Kerületünk Könyvkirályai, az egri Nagy Könyves Beavatás és a gödöllői Olvasók diadala programok adták.

Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 21 és megvan már a csapatod, jelentkezz a játékra! Vegyél részt a nagy utazásban és "Avasd be Te az olvasót kedvenc könyveid világába!"

A regisztráció időtartama: 2016. szeptember 14 - október 4.

Regisztrálj még ma itt ---> nagykonyvesbeavatas.hu

(A csapatból elég egy főnek regisztrálnia, aki megadja a csapattársak adatait is! A regisztráció egyben a jelentkezést jelenti a játékra!)

2016-ban a "Legjobb könyvajánló" a Bátraké!

Sylvia Plath: Üvegbura

Szürkeség. Szürkeség. Feketeség.
Ez a három szó jellemzi azt a könyvet melyben egy mindössze 19 éves lánynak kell megküzdenie az élettel.
Képzelje bele magát ebbe a történetbe, kedves olvasó! Lazuljon el egy percre a gép előtt, és vegye elő azt az érzést, azt, a legmélyebb érzést ami a lelke mélyén ott van, hisz mindenkinek ott van, ami elfogná, ha tudná,  senki sem ismeri magát. Ha tudná, mindenki csak a külsejét látja. Egy sikeres embert. De belül... Úgy mint Esther, csak egy összetört lélek, mely úszik az árral. Egy olyan lélek, amely folyton csak zokog, és segítségért kiált. Sikolt. Ordít! Könyörög!  Majd egy puffanás kíséretében elhal minden zaj és csak a csend marad. Egy olyan csend, mely hangosabb minden eddiginél. Az üresség, mely ijesztő és nyugtató is egyszerre.
Gördüljön le az arcán egy könnycsepp, majd még egy. Vajon maga mit tenne ebben a helyzetben? Hisz nem hallja senki! Nem segít senki! Akkor meg... Mi értelme van így élni?  Talán...
Talán a halállal majd egy jobb történet veszi elejét, melyben boldogan él mindaz, akit a sors küldött a mélybe. Egy olyan helyre, ahonnan vissza, már nem jöhet.
Ennek a könyvnek ez a tartalma. Nem a cselekmény. A mögötte dúló érzelmek.
Műveltség: 10/3
Bátorság: 10/10
Barátságosság: 10/2
Önfeláldozás: 10/8
Őszinteség: 10/5
Humorosság: 10/1
Romantika: 10/3
Izgalom: 10/7
Szomorúság: 10/10
Tetszett: 10/10

Lázár Ildikó írónő bejegyzése az Eredményhirdetésről

"Az Egri Bródy Sándor Városi Könyvtár az első látogatásomkor is lenyűgözött. Ennél jobban persze csak a meghívók és a találkozón résztvevő fiatalok varázsoltak el. Most újra ott lehettem a Nagy Könyves Beavatás eredményhirdetésén. Hat hónapig tartó "verseny", sok olvasással, kreatív feladatokkal, de mindenek felett játékos csapatépítéssel. Remek kezdeményezésnek tartom, amit minden város követhetne. Gratulálok a szervezőknek, a győzteseknek, a résztvevőknek, és külön a két kedvenc csoportomnak: a Bátraknak és az Elfajzottaknak:-)" - Lázár Ildikó: Rejtőző kavicsok - Facebook rajongói oldal (2016. április 28.)

Köszönjük!
13119959_806390856162806_4899176245682073420_o.jpg

Visszaszámlálás: 1 NAP

187. napnál tartunk a játékban!
1 NAP maradt hátra a játékból
, vagyis holnap éjfélig várjuk a beavató lapokat és a kreatív feladatot! Ez azt is jelenti, hogy ez az utolsó esélyetek arra, hogy még változtassatok az eredményen!

1. Az utolsó hónapban a megmaradt kreatív feladatot kell megoldania minden csoportnak. Erről tájékozódhattok ITT!

2. A beavató lapok azonnal elérhetőek ITT vagy a blogon a Dokumentumok alatt!

beavatas_visszaszamlalo_1.jpg

süti beállítások módosítása